Het geheim van de Wijenburg

Ons boekje “Het geheim van de Wijenburg” is in dezelfde sfeer vormgegeven als onze website. De site en het boekje zijn dus een geheel. ‘Het geheim van de Wijenburg’ geeft in 24 pagina’s een overzicht van de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners.
Op de voorkant van dit boekje staat het prachtige portret van Johanna Wilda van Wijhe uit 1751 (collectie Familiestichting van Wassenaer) geschilderd door de Franse schilder Jean Fournier. 

Op woensdag 10 maart 2010 is op de Wijenburg het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt aan mevrouw Louise barones van Wassenaer-Wiarda. Ze kon zich goed voorstellen dat haar familielid Willem van Wassenaer (die getrouwd was met Johanna Wilda van Wijhe) in 1750 graag vanuit Den Haag naar Echteld ging. Na een lange tocht van 18 uur kon hij dan de politieke strubbelingen in Den Haag achter zich laten om op de Wijenburg tot rust te komen. 

Mevrouw Van Wassenaer neemt het eerste exemplaar van “Het geheim van de Wijenburg” in ontvangst uit handen van Hans van Wijhe en Geertrudis van Dijk.

Het boekje ‘Het geheim van de Wijenburg’ kost 6 euro exclusief verzendkosten. U kunt het boekje bestellen via de contactpagina.