Het dagboek van Otto van Wijhe uit 1574

Vele jaren zijn we bezig geweest met de ontcijfering van het dagboek van Otto van Wijhe uit 1574 dat we gevonden hebben in het Gelders Archief. We hebben de resultaten vastgelegd in ons tweede boek. Ook is in dit (ca. 200 pagina’s tellende) boek het originele dagboek uit 1574 volledig afgedrukt.

Op 26 oktober 2014 hebben wij ons tweede boek gepresenteerd tijdens onze “Zondagmiddag op de Wijenburg”  en zijn de eerste exemplaren uitgereikt aan Jeanine Perryck van Geldersch Landschap en Kasteelen, Fred van Kan, directeur van het Gelders Archief en Lotje barones van Verschuer. 

Hans van Wijhe, Jeanine Perryck, Fred van Kan, Lotje barones van Verschuer en Geertrudis van Dijk

De Vereniging Gelre heeft in haar blad “Bijdragen en Mededelingen” een mooie recensie gepubliceerd van ons boek over het dagboek van Otto van Wijhe uit 1574. Samengevat schrijven ze:

“We hebben te maken met een opmerkelijk boekje. Een goede transcriptie vergezeld van een fraaie reproductie van de bron maken het een lust voor het oog. Bovenal straalt de editie van het dagboek van Otto van Wijhe liefde voor de hoofdpersoon en de geschiedenis van de streek uit.
Daarom hopen we dat de Vrienden van de Wijenburg met evenveel enthousiasme blijven doorgaan met hun onderzoek naar de Van Wijhe’s en dat er nog meer publicaties mogen volgen”.

Dankzij bijdragen van verschillende organisaties en fondsen hebben we de prijs van het boek laag kunnen houden. Het boek kost 20 euro  (exclusief verzendkosten). Via de contactpagina kunt u het boek bestellen.