Het leven van Otto van Wijhe

In 1616, ruim 400 jaar geleden, kwam er op de Wijenburg een einde aan het boeiende leven van Otto van Wijhe de 9e heer van Echteld. Hij mocht van zijn vader studeren in Frankrijk en dat was voor die tijd heel bijzonder! Daar raakte hij o.m. bevriend met Janus Dousa de oprichter van de Leidse Universiteit. Otto van Wijhe trouwde met Christina van Wijhe van kasteel Hernen. Ze kregen samen 13 kinderen! Van Otto van Wijhe is bij de familie Van Verschuer een portret bewaard gebleven. Onze reproductie van dit portret is in de ridderzaal van de Wijenburg te bewonderen. Van Otto van Wijhe is een dagboek, geschreven in een Deventer Almanak, bewaard gebleven. Over dit document hebben wij een boek gepubliceerd : “Het dagboek van Otto van Wijhe uit 1574”. In dit boek is een kopie van het originele document opgenomen. Via “Onze boeken” kan het boek nog steeds worden besteld.