Vrienden van de Wijenburg
   
  Home > Over de vrienden > Nieuws  
  Nieuws  
  Derde zondagmiddag werd een mijlpaal.

Zondag 26 oktober j.l. is voor ons de mijlpaal geworden waar we lang naartoe hebben gewerkt. De stralende zon en een ontspannen sfeer zorgden voor blijde gezichten.

Het boeiende verhaal over architect Royaards ontlokte spontane reacties bij de toehoorders. Daarna maakten de bezoekers met de prachtige hand-out een wandeling rond de Wijenburg en het aangrenzende Koetshuis. Het was leuk te zien hoe overal rond het kasteel animerende gesprekken werden gevoerd.

Hierna was de uitreiking van het unieke boek over het dagboek van Otto van Wijhe uit 1574 aan Jeanine Perryck van Geldersch Landschap en Kasteelen, Fred van Kan directeur van het Gelders Archief en Lotje barones van Verschuer. Laatstgenoemde vertelde op ontroerende wijze hoe haar onlangs overleden vader Otto baron van Verschuer zich betrokken voelde bij de totstandkoming van dit boek. De 115 aanwezige gasten waren zeer enthousiast over de prachtige uitvoering van dit boek en een groot aantal besloot tot aankoop. Door de bijzondere vormgeving kregen ze het gevoel het oorspronkelijke dagboek van Otto van Wijhe uit 1574 in handen te hebben.
« Terug naar het nieuwsoverzicht


 
     
  lijn