Vrienden van de Wijenburg
   
  Home > Over de vrienden > Nieuws  
  Nieuws  
  Een verhaal over het leven van de architect Royaards die de Wijenburg restaureerde.


Na de Tweede Wereldoorlog gold C.W. Royaards als één der leidende figuren in de Nederlandse restauratiewereld. Hij was een markante persoonlijkheid met uitzonderlijk esthetische kwaliteiten, die een grote voorliefde voor oude architectuur aan de dag legde.

Hij nam in 1957 de restauratie van de Wijenburg ter hand. Allerwegen werd deze restauratie van de Wijenburg (met een ingewikkelde bouwgeschiedenis) als een grote prestatie erkend.

Voor ons reden om een verhaal te schrijven over zijn leven en zijn restauratiewerkzaamheden aan de Wijenburg. Persoonlijke gesprekken met betrokkenen uit de tijd van de restauratie, oude documenten, o.a. van de stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen en de doctoraalscriptie "Kees Royaards, een leven voor het vakmanschap " van Erik Schiering vormen de basis voor deze bijdrage.

We willen nadrukkelijk onze dank uitspreken aan de familie Royaards en de heer Schiering die ons met raad en daad hebben geholpen om dit artikel te kunnen schrijven.

Dit verhaal over architect  Royaards en zijn betekenis voor de Wijenburg kunt u lezen bij Boeiende Verhalen/Met dank aan Royaards.

« Terug naar het nieuwsoverzicht


 
     
  lijn