Vrienden van de Wijenburg
   
  Home > Het Kasteel > Gebruik nu  
  Gebruik nu  
 

Vrienden van de Wijenburg nu ook op Facebook!

In 1956 is het kasteel door een schenking overgedragen aan de Stichting Geldersche Kasteelen. Het kasteel is in de periode 1957-1973 door Geldersche Kasteelen gerestaureerd in de 16e en 18e eeuwse stijl. De gotische vensters zijn teruggebracht in classicistische stijl. De restauratiearchitect was C.W. Royaards. Van hem zijn voorstellen bekend waarbij de brug naar de voortoren hersteld wordt. In zijn plan waren aanvankelijk twee voorgebouwen opgenomen. Ook is overwogen om de overdekte binnenplaats weer open te maken. Uiteindelijk is hiertoe niet besloten.

Een nieuwe bestemming vinden voor het kasteel was lastig. Het is geen gemeentehuis geworden, wat even de bedoeling is geweest. Enige tijd was er een iconencentrum gevestigd . Tegenwoordig worden er bruiloften en andere feesten gevierd.

Gastheer is nu Johan Huisman die er met zijn staf alles aan doet om ieder evenement op de Wijenburg tot een feest te maken. Dat doen ze heel goed met als resultaat dat de Wijenburg zowel in 2012 als in 2013 de Dutch Wedding Award heeft gewonnen en daarmee al tweemaal is verkozen tot de trouwlocatie van het jaar ! De jury roemde het unieke karakter van de Wijenburg waar gastvrijheid, professionaliteit en kwaliteit hand in hand gaan. 

Kijk op www.kasteelwijenburg.nl

Klikhier voor het filmpje van het huwelijksfeest van Bas en Eloļse in de Wijenburg.


 
     
  lijn